Provincie: geen oversteek tussen outlet en centrum Roermond

Print
Provincie: geen oversteek tussen outlet en centrum Roermond

Een park bovenop het dak van een tunnel in de N280 als natuurlijke verbinding tussen outlet en Roermondse binnenstad Afbeelding: Stadslab, N280

Provinciale Staten voelen niks voor een parkachtige oversteek over de N280, tussen het outlet en de binnenstad van Roermond.

De laatste poging van Jos van Rey om het project De Verbonden Stad toch nog door te drukken, is daarmee mislukt. De Staten spraken vrijdag klare taal. De vijftig tot zestig miljoen euro die ervoor nodig zijn, gaan er niet komen.

En zeven jaar uitstel van de totale reconstructie van de overbelaste N280 die het plan teweegbrengt, is niet bespreekbaar. Ook wezen partijen op het gemeentebestuur van Roermond dat het project niet steunt.

Van Rey
Het burgerinitiatief was eigenlijk al afgeschoten door gemeente en provincie. Toch werd het door Van Rey (Volkspartij Limburg) opnieuw op de provinciale agenda gezet.

Een recente enquête onder inwoners werpt volgens hem nieuw licht op de zaak. Ongeveer 85 procent van de respondenten spreekt daarin de steun uit voor de oversteek. Zelf was Van Rey opvallend genoeg niet aanwezig in de Staten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →