Boek over Weert in de 19e eeuw in de maak

Print
Boek over Weert in de 19e eeuw in de maak

Afbeelding: Gemeentearchief Weert

Over Weert in de 19e eeuw verschijnt binnenkort een nieuw boek van Frits Nies. Een periode waarin de welvaart van Weert dankzij de aanleg van kanaal en spoorlijn opleeft.

Vandaar ook dat op de kaft van het boek Weert ‘Parel van de heide...’ een foto uit circa 1900 zal prijken van de inmiddels vervangen lage draaibrug van spoorlijn IJzeren Rijn over de Zuid-Willemsvaart.

Presentatie
Via de website van heemkundevereniging De Aldenborgh is het boek van Nies al te bestellen, op 28 mei om 19.30 uur wordt het bij Antje van de Statie gepresenteerd met een korte lezing door de auteur.

De titel Weert ‘Parel van de heide..’ verwijst naar een rede van oud-burgemeester Willem Kolkman bij de oprichting van De Aldenborgh in 1939. Van Frits Nies verscheen bijna 20 jaar geleden ook al het historisch overzicht Weert, het verleden van een stad.

Columnist
Dit boek heeft deels als basis gediend voor het nieuwe boek waarin meer de diepte in zal worden gegaan. Frits Nies is bovendien bekend als vaste columnist voor de Weerter editie van De Limburger. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →