Advies: stuur vrouw in bijstand naar datingbureau

Print
Advies: stuur vrouw in bijstand naar datingbureau

Afbeelding: Berend Vonk

Posterholt - De gemeente kan geld besparen als ze vrouwen in de bijstand via een datingbureau aan een man helpen.

Dat opmerkelijke advies gaf de Cliëntenraad Roerdalen mee aan burgemeester en wethouders van die gemeente.

Goedkoper
Puur cijfermatig snijdt het plan hout. Samen een huishouden runnen is nu eenmaal goedkoper dan alleen wonen. En vrouwen zijn statistisch gezien vaker financieel en economisch afhankelijk van een man. Verantwoordelijk wethouder Jan den Teuling noemt het voorstel ‘opmerkelijk’ en is niet van plan er serieus mee aan de slag te gaan.

Serieus
Het idee om een datingbureau in te schakelen is ook niet helemaal serieus bedoeld, erkent secretaris Nanne van Poll die het rapport namens de Cliëntenraad opstelde. De overheid heeft gelukkig niets te zeggen over partnerkeuze. Toch staat het advies niet zomaar in het rapport. Van Poll wil het vooral gebruiken om de discussie over de gelijke salarissen en gelijke kansen voor man en vrouw onder de aandacht te brengen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen