Recordaantal stemmen voor niet-lijsttrekker in Venray

Print
Recordaantal stemmen voor niet-lijsttrekker in Venray

Afbeelding: De Limburger

Venray - Anne Thielen (26) behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen een recordaantal stemmen in Venray.

De nummer twee op de CDA-lijst kreeg woensdag 1144 stemmen. Dit is in Venray nog nooit eerder voorgekomen bij een kandidaat die geen lijsttrekker is. Het oude Venrayse record van 1099 stemmen dateert uit 1962 van Grad Schols. Zij stond nummer twee op de lijst De Bruijn.

Retetrots
“Ik ben er natuurlijk retetrots op”, reageert Thielen. “Ik ben nog steeds verbluft over het resultaat. Dit had ik niet zien aankomen.” Ze moet het naar eigen zeggen nog even op zich laten inwerken. “Vieren? Dat ga ik dit weekend misschien wel doen. Maar ik kan ook wel wat slaap gebruiken. Het waren intensieve dagen en weken.”

Hertelling in Venray
He CDA behaalde bij de eerste telling in Venray acht zetels. Begin volgende week, de precieze dag is nog niet bekend, zal er een algehele hertelling plaatsvinden. Dit op verzoek van Venray Lokaal, die vermoedt dat er in een stembureau bij het tellen van de stemmen iets fout is gegaan.

Volgens Venray Lokaal lijsttrekker Carla Brugman hebben zich kiezers gemeld met het verhaal dat zij op haar partij hebben gestemd. Volgens de uitslag van het bewuste stembureau heeft Venray Lokaal echter niet één stem gekregen. Die ene stem is van groot belang voor Venray Lokaal, dat vijf zetels veroverde. De partij strijdt met het CDA om een restzetel. “Het blijft nog even spannend”, zegt Thielen.

Toekomst
Thielen werd vorig jaar september geïnstalleerd als wethouder. Of ze komende periode als wethouder mag blijven, is nog niet duidelijk. “Ik heb hart voor Venray, los van in welke rol ik me daarvoor inzet. Maar ik zou wel graag als wethouder verder willen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →