Fortuna zet slappe start recht dankzij drie treffers Semedo

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een 0-2 achterstand tegen SC Cambuur omgebogen in een 3-2 overwinning.

Door het puntenverlies van NEC zijn de Sittardenaren nog maar twee punten verwijderd van directe promotie naar de eredivisie.

Het duel kende een spectaculair begin. Na tien minuten zal niemand nog grof hebben ingezet op een zege voor Fortuna. Twee keer liet de defensie van de thuisclub zich verrassen door Cambuur. Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip werkten lage voorzetten vrij eenvoudig binnen en de Sittardenaren keken al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan.

Veerkracht
Zou het gemis van een groot aantal spelers wegens blessures, interlandverplichtingen en een schorsing dan toch te groot zijn? Klaarblijkelijk niet, want ook Fortuna had amper tien minuten nodig om twee keer te scoren. Lisandro Semedo tekende voor beide doelpunten. De ene was een schuiver, de ander een benutte strafschop.

Het spel golfde daarna op en neer. Semedo had zichzelf op een hattrick kunnen trakteren en Finn Stokkers zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Vlak voor rust onderschepte Stefan Askovski een breedtepass. Hij kon alleen op Cambuur-doelman Erik Cummins af, maar faalde.

De tweede helft begon met een reuzenkans, die op het conto van een goed doorzettende Lars Hutten mag worden bijgeschreven. Semedo kreeg zijn voorzet voor de voeten, maar schoot te zacht in. Het was wachten op de voorsprong voor Fortuna, want Cambuur had weinig meer in de melk te brokkelen.

Handsbal
De stormloop verdiende een treffer. Die kwam er via de tweede strafschop van de wedstrijd, opnieuw na een handsbal. Semedo faalde ook deze keer niet. Het had er geen schijn van dat Cambuur dat nog recht zou zetten, maar opeens was daar Issa Kallon die de bal voor een leeg doel voor het inglijden had. Zijn inzet ging echter huizenhoog over. Iets soortgelijks lukte Askovski aan de andere kant ook.

In de slotminuten werd een doelpunt van Cambuur afgekeurd wegens hinderen van doelman Aykut Özer. Het was het laatste wapenfeit, Fortuna won en doet heel goede zaken in de strijd om rechtstreekse promotie. Concurrent NEC speelde gelijk tegen De Graafschap en staat nu nog slechts twee punten voor.