MVV wint en blijft in de race voor play-offs

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Dankzij een thuiszege vrijdagavond op FC Eindhoven staat MVV nu op de achtste plek in de eerste divisie.

Na zeven minuten voetbal viel de eerste kans te noteren. Christophe Janssens kreeg een prima kopkans uit een corner. Van dichtbij wist doelman Thomas Hooyberghs de bal uit het doel te halen. De rebound van MVV smoorde vervolgens in de Eindhovense verdediging.

Lastig
Halverwege de eerste helft probeerde Branco van den Boomen het eens van afstand. Het schot van de Eindhovense aanvoerder verdween net langs de paal naast het doel. FC Eindhoven kwam beter in de wedstrijd en MVV kwam er maar lastig uit.

De wedstrijd kabbelde lange tijd voort zonder al te veel hoogtepunten. Tot de blessuretijd van de eerste helft. Pieter Nys stoomde knap op, over de rechterflank en kon een strakke voorzet geven. De bal werd van dichtbij binnen getikt door Alessandro Ciranni, die van achteruit mee was opgekomen.

Wissels
Ron Elsen wisselde in de rust twee man. Joeri Schroijen en Christophe Janssens bleven in de kleedkamer achter. Matisse Thuys en Koen Kostons kwamen in het veld.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft gebeurde vervolgens al meer dan in de hele eerste helft. MVV creëerde plots kansen en een treffer van FC Eindhoven werd afgekeurd wegens buitenspel.

Paal
Na 70 minuten had MVV de voorsprong moeten verdubbelen. Jonathan Okita werd goed weggestuurd en de vleugelspeler behield keurig het overzicht in het zestienmetergebied. Koen Kostons, die de bal voor het inschieten kreeg, raakte slechts de paal.

Ook Eindhoven was erg dichtbij. De bezoekers raakten de lat en doelman Michael Verrips moest in de rebound handelend optreden.

Spannend
Daarna was het vooral spannend op het 1-0 zou blijven, of dat het 2-0 zou worden. MVV drong aan. Door een handsbal in het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een penalty in de blessuretijd. Kelechi Nwakali schoot de bal onberispelijk en onhoudbaar in de bovenhoek.

MVV staat nu achtste in de eerste divisie. Maar kan de komende dagen nog zakken, omdat andere clubs in het weekend in actie komen.