Opeens heel veel animo voor intocht Sint

© Diana Scheilen

Een noodkreet van de NTR over de sinterklaasintocht van dit jaar was niet aan dovemansoren gericht.

ANP

Begin maart voelde de omroep zich nog genoodzaakt een dringende oproep naar burgemeesters te sturen, omdat geen enkele gemeente zich had gemeld voor de aankomst van de goedheiligman. Inmiddels wordt de NTR juist "overstelpt met aanmeldingen", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Hele landExacte aantallen heeft hij niet, maar reacties komen uit het hele land. Onder meer Roermond en Weert zouden zich gemeld hebben. "We zijn blij verrast over het grote enthousiasme." De NTR hoopt zoals gewoonlijk in mei bekend te maken in welke gemeente de 'tv-Sinterklaas' in november wordt verwelkomd.

HavenDe omroep stelt drie basisvoorwaarden. Groot enthousiasme is het belangrijkst. Verder moet er een haven zijn, zodat de stoomboot kan aanmeren en moet er een voor de tv-uitzending "visueel interessante route" naar het centrum zijn die binnen 20 minuten te voet - of te paard - kan worden afgelegd.

Her en der pleiten lokale politici ervoor om de intocht, die veel aandacht oplevert, in hun gemeente te organiseren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal