Provincie en Arriva kijken naar drukke busverbindingen scholen

Print
Provincie en Arriva kijken naar drukke busverbindingen scholen

Scholieren op de drukke lijn 20 in Heerlen. Afbeelding: Luc Lodder

Het busvervoer van Arriva moet beter aansluiten op de lesroosters van (hoge) scholen.

Om dat te bewerkstelligen gaat de provincie samen met de vervoerder in overleg met schoolbesturen en scholieren. Dat heeft gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) vrijdag toegezegd aan Provinciale Staten.

Klachten
De SP hield onlangs een enquête onder jongeren over het openbaar vervoer. Daarop kwamen honderden reacties en vele klachten over volle bussen. Eerder deze maand hield jongerenafdeling ROOD van de SP ook een protestactie waarbij scholieren zich per huifkar naar school lieten brengen.

Lees ook: Bussen naar Heerlense scholen 'volgestampt', leerlingen komen te laat

Mackus zei dat er eerder dit jaar met de ingang van de nieuwe dienstregeling in Heerlen en Kerkrade al extra bussen zijn ingezet om dit probleem aan te pakken. Statenleden spraken ook hun zorgen uit over het ‘cashloos betalen’ dat in april wordt ingevoerd in het streekvervoer. Statenleden vrezen dat die stap bij ouderen voor problemen kan zorgen omdat sommigen niet zullen weten hoe ze dan aan een kaartje moeten komen. Daarop deelde Mackus mee dat er een campagne komt om ze voor te lichten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →