Vijf jaar geëist tegen bende voor transport grondstoffen voor drugs

Print
Vijf jaar geëist tegen bende voor transport grondstoffen voor drugs

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

De rechtbank in Oost-Brabant heeft vijf jaar cel geëist tegen Limburgse mannen die chemicaliën zouden hebben getransporteerd voor de productie van synthetische drugs

De mannen, afkomstig uit Venlo, Venray en Roermond, maken deel uit van een groep van negen mannen van tussen de 28 en 62 jaar. Volgens het OM incasseerden de mannen tonnen met het transporteren van de chemicaliën. Dat geld, in totaal 1,8 miljoen euro, wil justitie op hen verhalen.

Bedrijfsmatig
De andere verdachten zijn afkomstig uit Arnhem, Helmond, Goirle, Dordrecht en Vierlingsbeek. De officier van justitie zei donderdag op zitting: "De omvang is bedrijfsmatig te noemen, de manier van werken zeer professioneel en waarschijnlijk uit geen enkel ander motief dan winstbejag."

Veiligheid
De mannen zouden zich bezig hebben gehouden met het transporteren van zoutzuur, mierenzuur, caustic soda en zwavelzuur. De bestemmingen van de transporten waren onder andere Echt, Wijchen, Veldhoven, Veen, Eersel, Waalre, Waalwijk, Eersel en Overloon.

De verdachten vervoerden de chemicaliën volgens de aanklager in gehuurde vrachtauto’s en busjes, al dan niet voorzien van valse vervoersdocumenten, zonder etiketten en andere veiligheidsmaatregelen.

Op 6 april komen de verdachten in de zaak aan het woord. De rechtbank denkt op 20 april uitspraak te doen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →