Niet partij Van Rey maar GroenLinks aan zet bij coalitievorming Roermond

Print
Niet partij Van Rey maar GroenLinks aan zet bij coalitievorming Roermond

Afbeelding: De Limburger

Niet de grootste partij LVR, maar verkiezingswinnaar GroenLinks wordt de informateur in Roermond. Lijsttrekker Marianne Smitsman gaat onderzoeken welke coalitie mogelijk is.

Ze kijkt daarbij in eerste instantie naar voortzetting van de huidige coalitie. Dat bleek zaterdag in een bomvolle Oranjerie in Roermond waar alle partijen onder leiding van een onafhankelijk voorzitter bijelkaar kwamen om te kijken welke richting het op moet. 

Respect 
LVR, VVD en DENK pleiten ervoor dat de grootste partij LVR samen met Groenlinks de gesprekken zal voeren. De meeste partijen bleken niet vatbaar voor het pleidooi van de LVR, die aangaf dat de stem van de kiezers pas gerespecteerd wordt als LVR en GroenLinks samengaan, eventueel aangevuld met andere partijen. GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen benadrukten dat ze steeds duidelijk hebben aangegeven verder te willen met de huidige coalitie.

Ook nieuweling SP en Stadpartij Roermond(SPR), gingen daarin mee. Alleen gaf de SP aan de VVD buiten de coalitie te houden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →