'Als een R&B-feest dit soort volk met zich meebrengt, bedanken we daarvoor'

Print
'Als een R&B-feest dit soort volk met zich meebrengt, bedanken we daarvoor'

Afbeelding: Google Streetview

De jongeren die vrijdagavond in Maastricht met de politie op de vuist gingen, waren bezoekers van een R&B-feestje in De Muziekgieterij.

Even daarvoor was het feest afgebroken omdat binnen ook al trammelant was tussen twee groepen.  

"Er hing binnen een grimmige sfeer door een ruzie", begint directeur Richard Loomans. "Dat kwam door een groepje van zo'n 10-15 man die al de hele avond stemming aan het maken waren. Toen die vervolgens buiten werden gezet, veranderde de sfeer binnen niet. Om die reden is het feestje afgebroken."

Glas en stenen
Iedereen moest naar buiten. Het groepje raddraaiers waar Loomans op doelde bleef rondom het poppodium hangen. Toegesnelde agenten die door de beveiling van De Muziekgieterij waren opgeroepen kregen het vervolgens aan de stok met het bewuste groepje. De pleuris brak uit. Agenten werden bekogeld met glas en stenen. Honden moesten er uiteindelijk aan te pas komen om de orde te handhaven. Enkelen werden volgens de politie gebeten en zeker één persoon is gearresteerd. 

Lees ook: Agenten met glas en stenen bekogeld na grote vechtpartij in café

Loomans: "Ik baal hier ontzettend van. Heb dit ook nog nooit eerder meegemaakt. Tuurlijk zijn er wel eens incidenten. Maar dan zet je ze buiten en is het opgelost. Kijk, het overgrote deel heeft gisteren een leuke avond gehad. Maar er waren er gewoon een paar die het voor de rest verziekt hebben. Onze hoofdact Mula B. bijvoorbeeld heeft niet eens opgetreden."

Afgelopen?
Als het aan Loomans ligt is het voorlopig wel even klaar met die R&B-feestjes. "Als dergelijke feesten inderdaad dit soort groepen met zich meebrengen, dan bedanken wij daar als poppodium voor. Je kunt bij ons terecht voor alle muziekstromen. Van techno tot urban. R&B is upcoming dus ook dat genre bieden wij graag aan. Maar niet als het zo moet. Woensdag wordt deze avond in ieder geval geëvalueerd."

De jongeren die verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden vrijdagnacht hoeven er volgens Loomans niet op te tellen dat ze nog ooit een stap binnen zullen zetten in het poppodium. "Geweld tegen handhavers en politie komt landelijk gezien steeds vaker voor. Het is triest in respectloos. Deze gasten komen er in ieder geval nooit meer in."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →