Giraffe hangt dood in boom in dierentuin Kerkrade

Print
Giraffe hangt dood in boom in dierentuin Kerkrade

Afbeelding: GaiaZOO

Kerkrade - In de GaiaZOO in Kerkrade is een giraffe overleden, nadat hij met zijn kop klem was komen te zitten tussen de takken van een boom.

Zaterdagochtend zag iemand dat het dier vastzat in een boom, min of meer hangend tussen twee takken in V-vorm. Volgens directeur Rob Huppertz van het Kerkraadse dierenpark is giraffe Philani vermoedelijk gestruikeld en daarna klem geraakt. 

Tien jaar
"De boom staat daar al tien jaar en er is nooit iets dergelijks gebeurd", zegt Huppertz. Verzorgers konden aanvankelijk niet in de buurt van de giraffe komen omdat er ook nog andere dieren rondliepen op de savanne, zoals dat deel van het park heet. Niet alleen giraffen, maak ook koedoes, springbokken en struisvogels.

Bezoekers werden tijdelijk weggehouden bij de savanne. "Dit wil je niemand laten zien, zeker kinderen niet", zegt Huppertz.

Weer open
Tegen drie uur in de middag waren de andere dieren uit de buurt en konden de verzorgers bij de giraffe komen. Het dier bleek zijn noodlottige positie niet te hebben overleefd. De giraffe werd weggehaald en naar binnen gebracht. De savanne ging daarna weer open voor het publiek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen