Giraffe hangt dood in boom in dierentuin Kerkrade

Print
Giraffe hangt dood in boom in dierentuin Kerkrade

Afbeelding: GaiaZOO

Kerkrade - In de GaiaZOO in Kerkrade is een giraffe overleden, nadat hij met zijn kop klem was komen te zitten tussen de takken van een boom.

Zaterdagochtend zag iemand dat het dier vastzat in een boom, min of meer hangend tussen twee takken in V-vorm. Volgens directeur Rob Huppertz van het Kerkraadse dierenpark is giraffe Philani vermoedelijk gestruikeld en daarna klem geraakt. 

Tien jaar
"De boom staat daar al tien jaar en er is nooit iets dergelijks gebeurd", zegt Huppertz. Verzorgers konden aanvankelijk niet in de buurt van de giraffe komen omdat er ook nog andere dieren rondliepen op de savanne, zoals dat deel van het park heet. Niet alleen giraffen, maak ook koedoes, springbokken en struisvogels.

Bezoekers werden tijdelijk weggehouden bij de savanne. "Dit wil je niemand laten zien, zeker kinderen niet", zegt Huppertz.

Weer open
Tegen drie uur in de middag waren de andere dieren uit de buurt en konden de verzorgers bij de giraffe komen. Het dier bleek zijn noodlottige positie niet te hebben overleefd. De giraffe werd weggehaald en naar binnen gebracht. De savanne ging daarna weer open voor het publiek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen