Basketballers Weert laten het mentaal afweten

Print
Basketballers Weert laten het mentaal afweten

Afbeelding: Etienne Zegers

Er was een technische fout van coach Radenko Varagic nodig om sporthal Boshoven en vooral de spelers van de Basketball Academie Limburg wakker te schudden.

De gasten uit Den Helder wonnen uiteindelijk met 80-87 maar het werd in de slotfase nog even billenknijpen voor de ploeg uit de Noordkop.

Miserabel
Varagic ontplofte diep in het derde kwart aan de zijlijn na een in zijn ogen miserabele call van een van de scheidsrechter. Door de technische fout en het zogenaamde onrecht ontstak ook de Weerter ‘spionkop’ in boosheid waarna de wedstrijd in een kakofonie van geluid bijna kantelde in het voordeel van BAL.

Boost
Sporthal Boshoven kreeg een enorme energieboost en de spelers raasden over het veld, luid toegejuicht door de goed gevulde tribunes. De elektronische teller aan de muur liep in een 26-11 run snel terug van 52-75 naar 78-86. Een wederopstanding zonder resultaat uiteindelijk.

"Een mentaal probleem", vond Varagic."Ze gaan pas geloven in zichzelf als ze hopeloos achterstaan. Winnen is een kunst", baalde de Serviër in Limburgse dienst zichtbaar.