Bevo begint dramatisch aan playoffs; Lions doet 't prima

Print
Bevo begint dramatisch aan playoffs; Lions doet 't prima

Afbeelding: iStock

De handballers van Herpertz Bevo Hc zijn zaterdagavond in eigen huis dramatisch aan de playoffs om het landskampioenschap begonnen.

De ploeg van trainer Jo Smeets verloor met 28-32 van Kras/Volendam.

Net als afgelopen donderdag in de kwartfinale van de beker speelde Bevo een zeer slechte eerste helft. Bij rust keek de thuisploeg al tegen een 11-19 achterstand aan. Volendam-doelman Gerrie Eijlers stond een wereldpartij te keepen.

In de tweede helft liep Volendam nog verder uit naar elf doelpunten verschil. Bevo probeerde wel, trainer Jo Smeets wisselde en dat deed de achterstand iets verkleinen. Maar dat was ook omdat Volendam niet meer zo nodig hoefde. De Noord-Hollanders passeren Bevo nu op de ranglijst.

Prima begin Lions
OCI-Lions is zaterdagavond de jacht naar een vierde landstitel op rij prima begonnen. In het eerste duel van de kampioenspoule werd er in Aalsmeer met 29-27 gewonnen.

Daarmee zet de formatie uit Sittard-Geleen al gelijk een reuzenstap richting de finale. Lions bleek de klap van de verloren BENE-League-finale prima te hebben verwerkt. Het speelde een prima eerste helft en dat kon ook worden gezegd van de thuisploeg. De kloof was bij rust dan ook klein: 16-15 in Limburgs voordeel.

Dat bleef in een wat slordigere tweede helft het geval. De score ging op en neer, maar een aantal reddingen van Luuk Hoiting in de slotfase en goede scores brachten toch de zege.

BFC wint derby
Smezo/BFC heeft zaterdagavond de derby van OCI-Lions 2 met gemak gewonnen. In Glanerbrook werd het 22-14 voor de mannen van Nick Onink.

De ploeg die over twee duels de beste is, plaatst zich voor de volgende ronde van de play-offs in de eredivisie, die alleen nog gaan om wie nummer drie wordt op de ranglijst. Bij rust was er nog niets aan de hand voor de thuisploeg met 9-9, maar een ongekend sterk BFC maakte korte metten met met de jonge ploeg na rust en kan de volgende ronde bijna niet meer ontgaan.

Venlo wint eerste duel
De mannen van HandbaL Venlo hebben zaterdagavond in de runner-up-competitie het eerste duel van het tweeluik met Tachos gewonnen. In eigen huis versloeg Venlo met 28-23 de Brabanders. Bij rust had de thuisploeg een nipte voorsprong (12-11).

In de reguliere competitie eindigde Tachos als derde en Venlo als tiende. De winnaars van de eerste ronde van de runner-up-competitie zijn rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales van het bekertoernooi volgend jaar. De overige duels gaan voor de stand op de definitieve ranglijst.

Het opleidingsteam van Bevo 2 verloor zondagmiddag 31-29 van E&O. Volgende week is in Emmen de return. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →