Gedenkteken onthuld voor slachtoffers vliegramp MH17

Print
Gedenkteken onthuld voor slachtoffers vliegramp MH17

Afbeelding: ED

In Eindhoven is zaterdag een gedenkteken onthuld voor de slachtoffers van de MH17-vliegramp.

Het beeld De Verbinding staat bij de ingang van de vliegbasis, een plek die bij de nabestaanden emoties oproept omdat alle slachtoffers in 2014 via Eindhoven uit Oekraïne zijn teruggekomen.

Tijdens diverse ceremonies werden toen kisten met menselijke resten op de basis in rouwauto's gezet en in colonne naar Hilversum gebracht. De ingang van de vliegbasis veranderde destijds in een bloemenzee.

Gouverneur Bovens
Het monument is een initiatief van de stichting Walk-for-298, opgericht door een van de hulpverleners tijdens de aankomstceremonies. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven en de Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk onthulden het beeld. Namens de provincie Limburg was gouverneur Theo Bovens aanwezig>

Het initiatief in Eindhoven staat los van het nationale monument in Vijfhuizen (bij Schiphol) dat vorig jaar officieel werd geopend.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →