Eén weg in Limburg zit in gevaarlijkste categorie

Print
Eén weg in Limburg zit in gevaarlijkste categorie

Deel van de N598. Afbeelding: Streetview

De weg van Margraten naar Hoogcruts (N598, richting grensovergang De Planck) is de gevaarlijkste weg van Limburg.

Dat blijkt uit een landelijk wegenonderzoek van RTL Nieuws. Hoogleraar Bert van Wee van de TU Delft berekende voor RTL de kans op een zwaar ongeluk op 550 provinciale en rijkswegen.

Drie keer
De vijf kilometer lange weg van Margraten naar Hoogcruts is de enige in Limburg die in de gevaarlijkste categorie valt. Op die N598 is de kans op een ernstig ongeluk ruim drie keer hoger dan gemiddeld.

Nog 69 andere wegen in ons land komen uit op die score maar geen enkele in Limburg. RTL noemt nog wel de N844 van Molenhoek naar Nijmegen, maar die weg ligt in zijn geheel op Gelders gebied.

Gevaarlijker
Uit het onderzoek blijkt - niet verrassend - dat provinciale wegen gevaarlijker zijn dan rijkswegen. De combinatie van snelheid, weginrichting en rijgedrag veroorzaakt veel ongelukken op provinciale wegen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →