Vliegtuig vol blauwe stripfiguren gesmurft

Print
Vliegtuig vol blauwe stripfiguren gesmurft

Afbeelding: ANP/De Standaard

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft op een toestel van het type Airbus A320 in felle maar vooral blauwe kleuren de Smurfen gezet.

Het past in het beleid waarbij de vliegtuigen van de maatschappij België uitdragen.

De Grote Smurf, de Moppersmurf, de Brilsmurf en andere blauwe vriendjes vliegen met ingang van deze zaterdag mee. Het ontwerp is van een Italiaanse studente, Marta Mascellani. De stripfiguren Smurfen zijn een uitvinding van de Belgische striptekenaar Pierre Culliford (1928-1992), beter bekend als Peyo.

Kuifje
De luchtvaartmaatschappij had al vier vliegtuigen met Belgische iconen. Zo vliegt Brussels Airlines al rond met Kuifje, werken van de schilder René Magritte (1898-1967), de Rode Duivels en afbeeldingen die naar het dancefestival Tomorrowland verwijzen. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen