Limburgs team eindigt in achterhoede NK Legpuzzelen

Print
Limburgs team eindigt in achterhoede NK Legpuzzelen

Leo en Mia Janssen met dochter Kim en vriend Peter van Dijk gaan samen naar het NK puzzelen. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venray - Het team Janssen & Co uit Horst en Venray is er zaterdagavond in Roelofarendsveen niet in geslaagd Nederlands Kampioen Legpuzzelen te worden.

Leo en Mia Janssen uit Horst, hun dochter Kim en Peter van Beek uit Venray eindigden in de finale op een 26ste plaats. Aan de finale deden 28 teams mee. De familie Janssen was het enige team uit Limburg dat de finale haalde.

Achterhoede
Aan diverse voorrondes deden in totaal 244 team mee.  "We zijn in de achterhoede van het peloton geëindigd," zei Leo zaterdagavond. In de finale moeten de teams zo snel als mogelijk een puzzel  van 1000 stuks van Jan van Haasteren leggen.  De winnaar deed dat in één uur en acht minuten.

Licht
Janssen & Co had veel meer tijd nodig. "We hebben er iets meer dan twee uur over gedaan.  Het was een lastige puzzel en de omstandigheden waren ook niet ideaal. Zo was het licht erg slecht", zegt Leo. Desalniettemin willen ze volgend jaar weer aan de voorrondes van het NK puzzelen meedoen. Ze zijn namelijk al hun hele leven verwoede puzzelaars.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →