Paul McCartney protesteert mee tegen vuurwapens

Print
Paul McCartney protesteert mee tegen vuurwapens

Afbeelding: AFP

Over de hele wereld gingen mensen zaterdag de straat op om te demonstreren tegen de nauwelijks gecontroleerde verspreiding van vuurwapens in Amerika.

De protesten, onder de noemer March for Our Lives, volgen op de schietpartij in een middelbare school in Florida waarbij 14 februari 17 mensen omkwamen.

John Lennon
Bij de demonstratie waren verschillende bekende mensen aanwezig, onder wie Paul McCartney. Hij liep mee in New York omdat het onderwerp hem persoonlijk raakt. "Een van mijn allerbeste vrienden is omgekomen door wapengeweld", zei McCartney tegen CNN, verwijzend naar de moord op Beatles-collega John Lennon. "En dat gebeurde hier niet ver vandaan. Deze protestmars is dan ook heel belangrijk voor me."

Florida
Duizenden betoogden ook in Parkland in Florida waar de schietpartij in februari was. Verder waren er honderden demonstraties, onder meer in Boston, Chicago, Houston en Los Angeles. In New York zijn betogers samengekomen voor de beroemde wolkenkrabber de Trump Tower.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →