De weersomstandigheden zijn ideaal; de zon schijnt. Naar verwachting komen er zo’n honderdduizend bezoekers.

Internationaal
Meer dan 13.000 hardlopers komen uit 513 gemeenten in ons land. Van hen zijn er ruim 6000 uit de gemeente Venlo. Er lopen mensen mee uit meer dan 20 landen Van de internationale deelnemers komen de meeste uit Duitsland (8.760). België staat op de tweede plaats met 88 lopers.

Parcours
Aan de start van de halve marathon verschijnen meer dan 10.000 lopers. De tien kilometer telt bijna 8000 deelnemers. Langs het parcours staan ruim 3.500 dranghekken. Bij vijf drankposten staan 15.000 flesjes water klaar. De Venloop brengt niet alleen duizenden renners en bezoekers op de been, maar ook circa 1200 vrijwiligers. Veel buurten en straten zijn uitbundig versierd met ballonnen, vlaggen en spandoeken.

De Venloop is in de loop der jaren uitgegroeid tot eeen vijfdaags evenement. Volgend jaar vindt de Venloop plaats van  27 tot en met 31 maart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen