'Biografie Jos van Rey moet uit de handel worden genomen'

Print
'Biografie Jos van Rey moet uit de handel worden genomen'

Een Limburgse ondernemer wil dat het boek van Jos van Rey uit de handel wordt genomen. Afbeelding: ANP

De Roermondse ondernemer Jos Becks wil dat de biografie van de omstreden VVD’er Jos van Rey uit de handel wordt genomen. Becks zegt ten onrechte te worden afgeschilderd als een vrouwenmepper.

Van Rey haalt in zijn biografie een uit de hand gelopen burenruzie van ondernemer en partijgenoot Jos Becks aan. In het boek staat dat Becks zijn buurvrouw een klap zou hebben verkocht.

Volgens de advocate van Becks, Dewi Worotikan, is dat pertinent onjuist. "Het is zonder te checken en zonder wederhoor opgeschreven", zegt ze. "Hier is sprake van een Gordon-effect."

Vrouwenmepper
Becks is in 2004 wel veroordeeld voor het slaan van zijn buurman. Die zou zijn moeder hebben aangevallen. "Mijn cliënt wordt nu onterecht neergezet als een vrouwenmepper. Dat zit hem dwars."

Volgens Worotikan is een rectificatie in ‘het plaatselijke sufferdje’ niet voldoende. "Naar ik heb begrepen is de eerste druk al uitverkocht, dus in heel het land krijgen mensen een verkeerd beeld van cliënt. Het is een type van oog om oog, tand om tand, dus hij wil dat het boek uit de handel wordt genomen."

Veroordeeld
De biografie van Jos van Rey ligt sinds 16 maart in de boekwinkels. In het boek haalt de politicus uit naar zijn politieke vijanden. Van Rey kreeg in 2011 een integriteitsonderzoek aan zijn broek. Hij zou als wethouder hebben meebeslist over miljoenenprojecten waar een bevriende zakenman bij was betrokken. Hij werd in 2017 tot een jaar voorwaardelijk veroordeeld voor onder meer omkoping en het rommelen met stemvolmachten. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu