Maastricht pakt gevaarlijk kruispunt in binnenstad aan

Print
Maastricht pakt gevaarlijk kruispunt in binnenstad aan

De driesprong moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Afbeelding: Harry Heuts

De Kommel-driesprong in Maastricht moet fors veiliger worden voor fietsers en voetgangers.

Deze en volgende week staan een aantal verkeerskundige ingrepen op de rol, waarvan een stopbord en stopstreep voor autoverkeer vanuit de Kommel naar Vrijthof en Brusselsestraat de belangrijkste zijn.

Onveiliger
Sinds de invoering van tweerichtingsverkeer in de Brusselsestraat en de Grote Gracht is de verkeerssituatie voor tweewielers en voetgangers onveiliger geworden.

Haaientanden op het wegdek ten spijt, nemen automobilisten komend vanaf de Calvariestraat vaak voorrang, terwijl ze dat niet hebben. Fietsers moeten daardoor vaak in de remmen om ongelukken te voorkomen. Ook voorsorteren van fietsers richting Grote Gracht naar de Markt zorgt voor onveiligheid.

Dwingender
Door het pleintje voor cafe De Poort te vergroten en uit te rusten met een kunstwerk, moet dat dwingender worden opgelegd. Het grotere pleintje voorkomt bovendien dat auto’s vanuit de Grote Gracht in de richting Brusselsestraat niet meer kunnen afslaan richting Vrijthof.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →