Video: Wat hebben McDonald's en Chemelot InSciTe gemeen?

Video: Wat hebben McDonald's en Chemelot InSciTe gemeen?

Afbeelding: De Limburger

In het programma 1op1 van WijLimburg TV staat de mens achter het werk centraal. In een vraaggesprek wordt de kijker meegenomen naar het werk van de gast en krijgen we een blik achter de schermen van zijn of haar privéleven.

Het ontwikkeltraject van nieuwe medische toepassingen is vaak heel lang en frustrerend. Ook biomedische uitvindingen moeten uitvoerig worden getest voordat ze op mensen mogen worden losgelaten. Een van de plekken waar dat gebeurt, is de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Daar is Chemelot InSciTe het Institute for Science & Technology gevestigd.

Daniëlle Curfs (41) is programmamanager biomedical bij Chemelot InSciTe. In het programma 1op1 van WijLimburg TV legt de Zuid-Limburgse uit wat er zoal gebeurt bij InSciTe en hoe het matrixconcept van het instituut werkt. Aan presentator Maurice van der Linden laat Daniëlle twee mooie voorbeelden zien van innovatieve biomedische toepassingen die momenteel in de testfase zitten en die mogelijk al in de naaste toekomst de levens van heel veel mensen kunnen verlengen of veraangenamen. Daniëlle verklapt ook in welk opzicht InSciTe op een McDonald’s lijkt, wat haar favoriete boek is en waarom zij prinses Mabel zo bewondert.

Lees meer op de website van Brightlands