Wat eten we vandaag? Laat je inspireren door Janneke Philippi

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Het is een vraag die zich elke dag aan je opdringt: wat eten we? Laat je inspireren door kookboekenauteur Janneke Philippi uit Margraten. Voortaan vind je wekelijks haar recepten op deze plek. Vandaag eten we: brunchbaguette met rucolapistou en pancetta.

Maak dit eenvoudige brunchbrood de avond of dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast, zodat je 'm voor de brunch alleen nog even in de oven goudbruin en knapperig hoeft te bakken.

Minder bekend maar zeker zo lekker is pistou, het Franse broertje van pesto. Pistou komt uit de Provence met eveneens basilicum als basis, maar net zo lekker met rucola. Voor deze knapperige baguette gebruik je ongeveer de helft van de rucolapistou. Bewaar de rest onder een laagje olijfolie in de koelkast.
 

Voor 4 personen
Bereiden: 15 minuten
Oven: 8-10 minuten

Ingrediënten 

- 50 gram rucola

- 1 flinke teen knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 7-8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 (desem)stokbrood (afbak)
- 50 gram pancetta

Nodig:
- staafmixer

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Doe de rucola met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg zout naar smaak toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge pistou. 

Snijd het stokbrood in plakjes maar snijd niet helemaal door, zodat het brood heel blijft. Besmeer de inkepingen met pistou. Scheur de pancetta in stukjes en stop ze ook in de inkepingen. 

Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →