Open dag Het Werkhuis met gratis workshops

© Organisatie

Het Werkhuis krijgt vanaf donderdag toegang tot de officiële ingang aan de President Rooseveltlaan 213. De hoofdingang, gelegen aan de Groene Loper. Dit wordt gevierd met een open dag op zaterdag 31 maart, van 11.00 tot 17.00 uur.

redactie

Het programma vermeldt verschillende workshops voor jong en oud. Denk aan mozaïek, tekenen, boetseren, houtbewerken, naaien en breien, vilten en mergel bewerken. Bij goed weer vinden ook creatieve activiteiten plaats op het plein. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deze dag is er ook een repair café, van 12.00 tot 16.00 uur. Verder kunnen bezoekers kennismaken met The Library of Things, Theaterhuis, de buurtprojecten van het Werkhuis én het project in wording: 'de Werkhuis plasticmachine'. Buurtverslaggever Georgy van Golde, muziek en zelfgemaakte mondiale hapjes ontbreken evenmin op de open dag.

Het Werkhuis is een verzameling werkplaatsen voor ambachtelijk/creatief werken. Je vindt er een houtwerkplaats, een keramiekwerkplaats, een textielatelier, een teken-/schilderatelier en een handwerklokaal. Maar ook een huiskamer waar je iets kunt drinken, boeken of kunst of techniek kunt (in)zien of gewoon gezellig kunt samen zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal