Roermond officieel in de race voor intocht Sint

Print
Roermond officieel in de race voor intocht Sint

Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum (2017). Afbeelding: ANP

De gemeente Roermond heeft zich aangemeld om dit jaar de landelijke sinterklaasintocht binnen te halen.

Burgemeester Rianne Donders had zich al in Hilversum gemeld voordat de oproep van de NTR aan alle burgemeesters in de publiciteit kwam. Dat bleek dinsdagavond tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad.

Haast
Donders  was namelijk ter ore gekomen dat de publieke omroep naarstig op zoek was naar een gemeente  voor de nationale intocht bij gebrek aan kandidaten. Omdat er enige haast bij was, besloot ze na raadpleging van het college een mailtje naar de NTR te sturen.

Inmiddels is er ook een reactie uit Hilversum terug, namelijk dat Roermond zich formeel aan moet melden. Dat gaat nu gebeuren. Met steun van de gemeenteraad, die dinsdag instemde met een motie van de LVR daartoe.

Slavernij
Alleen DENK stemde tegen. De partij wilde toegevoegd zien dat "Sinterklaas een feest voor alle kinderen moet zijn" en dat "stereotypen die verwijzen naar het slavernijverleden voorkomen moeten worden". De ander partijen gingen daar niet in mee, omdat ze er geen politieke discussie van wilden maken. Voor hen is het vanzelfsprekend dat Sinterklaas een feest voor alle kinderen is. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje