Geert Frische: wethouder of weg uit Echt-Susteren

© Rob Oostwegel

Wordt hij geen wethouder in Echt-Susteren, dan verdwijnt Geert Frische van het politieke toneel in de gemeente Echt-Susteren.

Rik van Hulst

Ofschoon de huidige wethouder 459 voorkeurstemmen behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, had hij geen intentie om raadslid te worden. Hij heeft dan ook afgezien van zijn benoeming als raadslid, zo laat hij desgevraagd weten.

MaasgouwEen vereiste om raadslid te worden is dat je woont in de gemeente waar je gekozen bent. Frische is echter woonachtig in de gemeente Maasgouw en zou dus moeten verhuizen om plaats te nemen in de raad van Echt-Susteren. Dat doet hij niet, en kan daar dus geen raadslid worden.

OntheffingFrische zegt wel wethouder te willen blijven. Als wethouder is het wel mogelijk om in een andere gemeente te wonen. Hiervoor kan de gemeenteraad een ontheffing verlenen. Een ontheffing die Frische al sinds 2012 heeft. In dat jaar volgde hij CDA-wethouder Jos Beckers op. Frische ziet zijn keuze dan ook niet als volksverlakkerij."Dit was ook al aan de hand bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Het kan zijn dat er mensen zijn die er aanstoot aan nemen, maar ik heb altijd duidelijk gecommuniceerd, ook naar de kiezers toe, dat een stem op mij, een stem voor het CDA is. Ik heb altijd aangegeven dat ik graag wethouder wil worden."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal