Politie Maastricht herdenkt Arnaud Beltrame

© iStock

Uit respect en eerbetoon voor de omgekomen Franse agent Arnaud Beltrame hangen vandaag op alle hoofdbureaus van politie in Nederland de nationale vlaggen halfstok.

Redactie

Politie Maastricht op Facebook: “Vooruitgaan, in situaties waar anderen achterwaarts gaan. Dit is wat de burgers van de politie verwachten en dit is precies wat onze Franse collega Arnaud Beltrame heeft gedaan. Bij een gijzeling met terroristisch oogmerk heeft Arnaud zijn eigen belang aan de kant geschoven en de plaats van een gijzelaar ingenomen. Dit heeft Arnaud met de dood moeten bekopen. Deze Franse collega heeft zijn leven gegeven in ruil voor dat van een burger en wordt hierom vandaag bij een nationale herdenking postuum door president Macron bevorderd tot Kolonel en commandeur in het Legioen van Eer, de hoogste Franse onderscheiding.”Daar waar mogelijk zal er om 12.00 uur 1 minuut stilte worden gehouden, tegelijkertijd met de collega's in Frankrijk.

Politieman Arnaud Beltrame nam afgelopen vrijdag de plaats in van een gewonde vrouw tijdens een gijzeling in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes. Hij moest dat uiteindelijk bekopen met de dood.

(Bron: Facebookpagina Politie Maastricht)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal