De Buurderij krijgt een vervolg in Maastricht Oost

Print
De Buurderij krijgt een vervolg in Maastricht Oost

Afbeelding: Organisatie

Met een informatieve middag wordt op 11 april de tweede Buurderij van Maastricht geopend. Deze keer in Oost, aan de Nijverheidsweg 25.

Bij een Buurderij kunnen lokale boeren en burgers elkaar ontmoeten, zal de boer de bestelde producten zelf overhandigen en is er tijd voor een praatje. Bezoekers kunnen vooraf de producten online bestellen. Op deze manier ontvangen ze deze rechtstreeks en zo vers mogelijk; via een korte voedselketen. Dit is goed voor de gezondheid en het milieu, en de lokale boer ontvangt een eerlijke prijs.

In april 2017 is de eerste Buurderij in Maastricht West, in de Drabbelstraat bij de Natuurtuinen Jekerdal, van start gegaan. Vanwege het succes kom er nu een tweede Buurderij aan de Oostkant van de stad. Deze tweede Buurderij knoopt aan bij de ervaringen opgedaan bij de eerste vestiging, vertelt Initiatiefneemster Yvonne Velthuis. “We zijn nu een jaar bezig en het loopt naar tevredenheid. Behalve de belangstelling voor verse, lokaal geproduceerde producten wordt het contact met de boeren /producenten door de bezoekers heel erg op prijs gesteld.” 
De feestelijke opening van Buurderij Maastricht Oost wordt gehouden op 11 april, om 16.00 uur bij de Bernhard Lievegoed School, Nijverheidsweg 25, Maastricht. Er is een proeverij, muziek en er zijn producenten die graag meer vertellen over hun werkwijze en hun producten. 
Vanaf die dag is er op deze locatie elke woensdag een Buurderij van 16.30–17.45 uur. Meer info: www.buurderijmaastricht.nlmaastrichtbuurderij@gmail.com, tel: 043-4072864.