Canadese tiener koopt eerste lot en wint levenslang inkomen

Charlie Lagarde (18), kocht voor het eerst in haar leven een lot. © Loto-Québec

Een Canadese tiener die voor het eerst in haar leven een lot kocht, heeft daar een flink inkomen aan overgehouden.

ANP

De achttienjarige Charlie Lagarde uit Montérégie ontvangt de rest van haar leven 1000 dollar (ruim 625 euro) per week, berichten Canadese media.

VerjaardagLagarde kocht het winnende kraslot van 4 dollar en een fles bubbeltjeswijn deze maand om haar achttiende verjaardag te vieren. Ze won de jackpot en mocht kiezen tussen een eenmalige uitkering van een miljoen dollar of het levenslange inkomen, meldt Loto-Québec. Ze kreeg vanwege haar leeftijd het advies voor die laatste optie te gaan.

Belastingvrij"Het is belastingvrij, dus het staat gelijk aan een salaris van ruim 100.000 dollar per jaar", zei een woordvoerder van het loterijbedrijf. "Het was haar eerste loterijticket ooit en ze had meteen een winnend exemplaar te pakken." De tiener heeft haar prijs inmiddels officieel opgehaald. Lagarde is onder meer van plan om te gaan reizen, maar wil ook fotografie gaan studeren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal