Playboy stopt met Facebook na privacyrel

Playboy is uiteraard vooral bekend van het blootblad en zijn onlangs overleden oprichter Hugh Hefner© AD/ANP XTRA

Playboy stopt met Facebook. Het blootbedrijf kondigt aan al zijn Playboy-accounts op het sociale netwerk te deactiveren. Redenen zijn onder meer de grote rel over het vermeende misbruik van gebruikersgegevens en het feit dat Facebook al jaren 'seksueel repressief' zou zijn.

AD

Facebook ligt onder vuur vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat databedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken. President Trump gebruikte die vervolgens gretig tijdens zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.25 miljoen fansDie recente privacy-rel heeft bijgedragen aan het besluit tot nader orde te stoppen op het sociale netwerk. "Meer dan 25 miljoen fans zijn betrokken bij Playboy via onze verschillende Facebookpagina's," laat Playboy vanmorgen in een verklaring weten. Het concern, waarvan flamboyante oprichter Hugh Hefner eind september overleed, zegt niet "medeplichtig'' te willen zijn aan het blootstellen van de gebruikers aan dergelijke praktijken.TeslaPlayboy is niet de enige die stopt met Facebook. Eerder maakte Elon Musk, baas van elektrische autobouwer Tesla en rakettenbedrijf Space X al bekend de Facebook-pagina's van zijn bedrijven te verwijderen, net als zijn persoonlijke pagina. Prominenten als zangeres Cher en acteur Jim Carrey stopten ook met Facebook. In Nederland zette actrice Georgina Verbaan de stap.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal