Hertelling Maastricht: extra zetel D66 ten koste van CDA

De raadzaal in Maastricht bij de uitslag van de hertelling© Jean-Pierre Geusens

D66 komt met vijf zetels in de Maastrichtse gemeenteraad. Dat is het resultaat van het hertellen van de uitgebrachte stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week woensdag.

Redactie

D66 krijgt een zetel extra, die ten koste gaat van verkiezingswinnaar CDA. Dat betekent dat vier partijen in Maastricht nu met vijf zetels even groot zijn: CDA, Seniorenpartij Maastricht, GroenLinks en D66.

VerdelingHet centraal stembureau besloot tot hertelling over te gaan, omdat bij de verdeling van de restzetels was gebleken dat CDA en D66 in een nek-aan-nekrace waren verwikkeld. Twee stemmen zouden het verschil tussen wel of geen extra zetel kunnen betekenen. Tijdens de nieuwe telling bleek D66 recht te hebben op 13 uitgebrachte stemmen die eerder niet waren meegeteld; het CDA kreeg nog eens 4 bij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal