Winkelcentrum Sittard krijgt facelift

Impressie van het vernieuwde winkelcentrum Den Tempel in Sittard. © Joost Pennings architect

De miljoenen kostende renovatie van Den Tempel in Sittard is gestart. Na jaren onderhandelen krijgt het winkelcentrum in Sittard toch de hoognodige facelift. "We proberen de overlast te beperken."

Erwin Schmidt

Na jaren van moeizame onderhandelingen is de renovatie van winkelgebied Den Tempel in Sittard begonnen. Ondernemers klaagden steen en been over de toestand van het uit de jaren zeventig daterende complex. Het probleem bij het smeden van het plan was dat Den Tempel in handen is van twee verschillende partijen, Kijabo en Dela Vastgoed. Die konden het lange tijd niet eens worden over een gezamenlijke aanpak.

RenovatieOntwikkelaar 3W Real Estate is nu in opdracht van Kijabo toch gestart met renoveren. Kijabo heeft voornamelijk de winkels in de Gruizenstraat in bezit. Dela Vastgoed laat via een woordvoerder weten daarbij aan te sluiten, voor zover het gaat om de renovatie van het asbesthoudende dak. "We zitten nog in het offerte- en vergunningentraject." Dela Vastgoed beheert vooral de winkels aan de Paradijsstraat.

Uniform beeldDe dakrenovatie van beide partijen is afgestemd met architect Joost Pennings, die tekent voor de nieuwe look van Den Tempel, zodat een nieuw uniform beeld is verzekerd.

Nieuwe winkels"De renovatie van Kijabo gaat wat verder. De puien van de winkel­panden worden ook grotendeels vernieuwd", weet Jaco Meuwissen, directeur van 3W Real Estate. Verder wijst hij erop dat diverse winkels in het gebied rond het Gruizenkerkje ook hun interieur willen vernieuwen en dat er voor nu nog lege winkelruimtes al nieuwe huurders in beeld zijn. "Maar namen kan ik nog niet noemen."

Weinig overlastVoor het Oktoberfeest moet de renovatie gereed zijn. "We werken heel snel, met twee teams. We proberen overlast zo veel mogelijk te voorkomen", zegt Meuwissen. Daarna volgt herinrichting van de openbare ruimte door de gemeente, bevestigt een woordvoerder. Het ontwerp daarvoor moet nog worden gemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal