Verdachte steekpartij Blerick blijft in de cel

Agenten bezig met sporenonderzoek op de plaats delict.© DL

De 55-jarige man uit Venlo die ervan verdacht wordt in december een andere man te hebben neergestoken bij een eetcafé in Blerick blijft vastzitten.

Daan de Hulster

De rechtbank in Roermond wees woensdag het verzoek de voorlopige hechtenis van Mustafa K. op te heffen of te schorsen af.

Poging tot doodslagK.’s advocaat Marcel Heuvelmans vroeg zijn cliënt vrij te laten omdat er volgens hem veel onduidelijk is over de gang van zaken op 17 december in de Alberdingk Thijmstraat in Blerick. Het slachtoffer, een 35-jarige Venlonaar, verklaarde volgens hem wisselend over de toedracht. Hij zou hebben gezegd dat hij twee keer werd gestoken, maar bij de man werd maar één wond aangetroffen. Ook zou volgens hem uit het dossier van de zaak niet blijken dat de in Turkije geboren K. poging tot doodslag ten laste gelegd kan worden, zoals justitie doet. "Het was niet K.’s bedoeling de andere man deze avond van het leven te beroven."

?Heuvelmans stelt dat beide mannen, die elkaar kenden, in het café met elkaar spraken. Volgens de advocaat zou het latere slachtoffer K. vervolgens uit het niets met een bierflesje op het hoofd hebben geslagen. Daarna ontstond volgens hem een worsteling waarbij het slachtoffer mogelijk werd geraakt door de restanten van het bierflesje.

RuzieHet Openbaar Ministerie was van mening dat K. vast moet blijven zitten. "Volgens diverse getuigen had K. ruzie met het slachtoffer en heeft hij daarna gestoken", aldus officier van justitie Sandra Kierkels. "Hij was de enige in de buurt. Het slachtoffer verklaart wisselend vanwege de schok. Hij is juist eerlijk als hij ergens op terugkomt."

Volgens de rechtbank is de 'zaak nog te vers' om K. vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Die vindt plaats binnen drie maanden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal