Boom maakt rentree in Volta Limburg Classic

© ANP

Lars Boom rijdt zaterdag de Volta Limburg Classic. De Brabander maakt in Eijsden zijn rentree na een operatie aan zijn hart.

Robin van der Kloor

Zijn ploeg Lotto-Jumbo heeft zijn deelname bekendgemaakt. De 32-jarige renner laat dit jaar de grote voorjaarsklassiekers schieten omdat hij nog niet volledig is hersteld van ingreep vanwege hartritmestoornissen.

HartslagHet is voor Boom zijn eerste optreden sinds zijn vroegtijdige opgave in Parijs-Nice. “Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen”, aldus Boom. “Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat.”

Boom is volgens de ploegleiding medisch in orde, maar haalt nog niet de waarde die nodig zijn voor topprestaties. “Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel”, zegt de Lotto-Jumbo-renner.. “Ik ga niet naar mijn hartslagmeter kijken. Dat analyseren we na de koers. Het is goed om eerst in een niet-World Tour-wedstrijd te starten. Vanaf daar kijken we verder naar het plan voor de komende weken.”