Maastrichtse agenten eren Franse held die zichzelf opofferde bij gijzeling

© Annemiek Mommers

© Annemiek Mommers

© Politie Maastricht

© Annemiek Mommers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Maastrichtse agenten hebben woensdagmiddag stilgestaan bij de dood van de Franse politieman Arnaud Beltrame, die zichzelf opofferde in ruil voor vrijlating van een gegijzelde vrouw.

Redactie

Net als op andere politiebureaus werd om 12 uur een minuut stilte gehouden voor de politieheld. Ook hangt de vlag woensdag halfstok op de bureaus.

GijzelingBeltrame (44) raakte vorige week zwaargewond bij de terroristische gijzeling door een 26-jarige Marokkaanse man in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes. Die schoot drie mensen dood en verwondde er zestien voordat hij zelf werd doodgeschoten door Franse veiligheidstroepen. Hij was bij de politie bekend vanwege kleinere misdrijven en werd niet gezien als een islamitische dreiging.

Arnaud Beltrame

SchotwondenBeltrame, die enige tijd in Irak diende en ook werkte voor de elitaire Republikeinse Garde, bood aan de plaats van de laatste gegijzelde in te nemen, waarbij hij zijn telefoon met een open lijn naar zijn collega's op tafel neerlegde. Hij kreeg drie schotwonden, die een dag later fataal bleken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal