Westerstorm kost Weert vier ton

Print
Westerstorm kost Weert vier ton

De storm richtte begin dit jaar behoorlijke schade aan Afbeelding: Jeroen Kuit

De westerstorm van 18 januari heeft in Weert voor vier ton schade aangericht aan gemeentelijk eigendom. Op gemeentegrond zijn 270 bomen gesneuveld, een kostenpost van bijna 295.000 euro.

De storm die in de loop van de ochtend van 18 januari tot 15.00 uur door Weert raasde, heeft niet alleen schade aan bomen veroorzaakt. Op de Ringbaan waaiden verkeerslichten kapot, er was schade aan de atletiekbaan en gemeentelijke gebouwen. Totale kostenpost: 4 ton, zo heeft de gemeente becijferd en openbaar gemaakt.

Verzekering
De gemeente Weert is verzekerd tegen stormschade en hoopt een deel hierdoor vergoed te krijgen. Daar staat tegenover dat de gemeente in acht gevallen aansprakelijk is gesteld voor schade door omgewaaide bomen of takken aan auto’s en hekwerken.

Nederweert
In Nederweert viel de schade relatief mee met een kostenpost van 25.000 euro voor het opruimen van bomen en takken. In deze gemeente waaiden op 18 januari ongeveer 50 bomen om, deels op particuliere grond. De gemeente moet nog bekijken of en waar bomen herplant worden en wat dat gaat kosten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →