Weer schommels gestolen bij speeltuin Grubbenvorst

© iStock

Opnieuw zijn er twee schommels gestolen bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. Volgens voorzitter Jan Vissers van de stichting Roeffen Mart is de schade voor de gratis toegankelijke speeltuin ditmaal ongeveer 800 euro.

Angela Janssens

In januari van dit jaar zijn er ook al twee mandschommels ontvreemd. Het kost de stichting, die het van sponsoren en giften moet hebben, 5000 euro om die mandschommels te vervangen.

BrandVlak na carnaval heeft er ook nog een brand gewoed op het terrein van Roeffen Mart. Vandalen hebben toen een junglebrug in brand gestoken. Vissers: “Dat was ook geen gewone kwajongensstreek. Volgens de brandweer hebben ze toen een brander of brandbare vloeistoffen meegebracht om dat speeltoestel in brand te krijgen. Met een gewone aansteker lukt dat niet.

BestellingVissers denkt dat de beide diefstallen van de schommels met elkaar te maken hebben, de brandstichting staat er volgens hem los van. “Ik denk dat die schommels op bestelling zijn gestolen en dat ze worden doorverkocht.” Maar bewijzen zijn er niet. Niemand heeft iets gezien. De stichting roept iedereen op om een oogje in het zeil te houden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal