Weer schommels gestolen bij speeltuin Grubbenvorst

Print
Weer schommels gestolen bij speeltuin Grubbenvorst

Afbeelding: iStock

Grubbenvorst - Opnieuw zijn er twee schommels gestolen bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. Volgens voorzitter Jan Vissers van de stichting Roeffen Mart is de schade voor de gratis toegankelijke speeltuin ditmaal ongeveer 800 euro.

In januari van dit jaar zijn er ook al twee mandschommels ontvreemd. Het kost de stichting, die het van sponsoren en giften moet hebben, 5000 euro om die mandschommels te vervangen.

Brand
Vlak na carnaval heeft er ook nog een brand gewoed op het terrein van Roeffen Mart. Vandalen hebben toen een junglebrug in brand gestoken. Vissers: “Dat was ook geen gewone kwajongensstreek. Volgens de brandweer hebben ze toen een brander of brandbare vloeistoffen meegebracht om dat speeltoestel in brand te krijgen. Met een gewone aansteker lukt dat niet.

Bestelling
Vissers denkt dat de beide diefstallen van de schommels met elkaar te maken hebben, de brandstichting staat er volgens hem los van. “Ik denk dat die schommels op bestelling zijn gestolen en dat ze worden doorverkocht.” Maar bewijzen zijn er niet. Niemand heeft iets gezien. De stichting roept iedereen op om een oogje in het zeil te houden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje