Kinderen verwelkomen Koning Willem Alexander

© Jeroen Janssen

Kinderen van BSO de Boomhut, direct gelegen aan de Groene Loper, hebben op hun geheel eigen manier gewerkt aan een leuke surprise ter gelegenheid van de komst donderdag van ZKH Willem-Alexander en de officiële opening van de Groene Loper.

Redactie

Er is geknipt, geplakt, gekleurd en geknutseld dat het een lieve lust was. Papieren bloemen, mooie tekeningen en dat alles in stemmig Oranje.

Voor de kids is de komst van de Groene Loper een hele opsteker. “Het uitzicht vanuit onze opvang is er enorm vooruit gegaan”, zegt Frans van Kruining van BSO de Boomhut. “Vroeger raasde hier het verkeer langs en nu is het een oase van rust. Dat heeft zowel op onze kinderen als op de leidsters een weldadige invloed.”

Niet alleen bij deze BSO is er enthousiasme voor de Groene Loper, overal in de wijk klinken enthousiaste geluiden. Heel wat inwoners voelen zich betrokken bij dit gigantische project dat in de afgelopen jaren letterlijk voor hun voordeur gestalte heeft gekregen. Dat de koning de opening komt verrichten is voor velen een kroon op het project. De festiviteiten rondom de opening zullen ook beslist heel wat mensen uit de aangrenzende wijken en heel Maastricht op de been brengen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal