F-16-simulator blikvanger op Euregionale Zwaailichtendag

Een Nederlandse F-16 boven vliegbasis Volkel.© ANP

De Koninklijke Luchtmacht is dit jaar met twee F-16-simulatoren aanwezig op de Euregionale Zwaailichtendag op zaterdag 14 april in het centrum Kerkrade.

Ruben van Erp

Door iemand te taggen onder het bericht op de Facebookpagina van de gemeente Kerkrade maken mensen kans op een vlucht.GrootserOp de Zwaailichtendag presenteren binnen- en buitenlandse hulpdiensten en aanverwante organisaties hun werkzaamheden en materiaal. Dit jaar wordt het een stuk grootser aangepakt dan de twee eerdere edities. Zo zijn er meer locaties (waaronder het Stadspark en het plein bij de Rodahal) en meer hulpdiensten.F-16-vluchtBlikvanger is de Koninklijke Luchtmacht die aanwezig is met twee F-16-simulatoren. Door de beperkte capaciteit van de simulator kunnen gedurende de dag maar veertig mensen een vlucht maken. Die duurt overigens een kwartier. Via de Facebookpagina van de gemeente Kerkrade worden de plekken verloot. Mensen moeten hun ‘copiloot’ taggen om kans te maken. De minimale leeftijd om in de simulator te mogen is 14 jaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal