Verdachte ontsnapt aan politie met handboeien nog om

© iStock

In Roosteren is woensdagmiddag enige tijd gezocht naar een verdachte die, met zijn handboeien om, aan de politie wist te ontsnappen.

Rik van Hulst

De man ontsnapte vlak over de grens uit een auto van Belgische agenten. Vermoed werd dat hij te voet de grens had overgestoken. Daarom werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Die verspreidde een burgernetbericht waarin gevraagd werd om naar de man uit te kijken.

EindeEnige tijd later liet de Belgische politie echter weten dat de verdachte waarschijnlijk toch niet de grens over is gegaan. Daarop is de burgernetactie in Nederland beëindigd.

SignalementVolgens het signalement gaat het om een 18-jarige man met een Marokkaans uiterlijk. Hij draagt een donkere jas en een groene pet. Mensen die de man zien wordt gevraagd 112 te bellen.

Waarvoor de man werd opgepakt is niet duidelijk. De Belgische politie wil niets kwijt over de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal