Ruzie in de klas: scholier moet schadevergoeding betalen

© iStock

Een vijftienjarige scholier van het Blariacum College in Blerick moet een dertienjarige klasgenoot schadevergoeding betalen. De twee kregen in maart 2016 ruzie waarna de oudste van de twee zijn medescholier een gebroken neus sloeg.

Eric Seuren

De dader werd vorig jaar al voor de mishandeling veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur, maar een schadevergoeding van bijna 4000 euro werd niet ontvankelijk verklaard.

WhiplashDe ouders van de twee tieners stonden woensdag voor de kantonrechter in Roermond. Volgens de ouders van het slachtoffer heeft hun zoon als gevolg van de mishandeling een angststoornis opgelopen, waarvoor hij onder behandeling van een psycholoog is. Daarnaast moest hij vanwege whiplashverschijnselen door een fysiotherapeut behandeld worden.

AfgewezenDe kantonrechter in Roermond wees het overgrote deel van de claim af, omdat uit stukken blijkt dat een behandeling bij een psycholoog niet nodig was en evenmin bewijs was dat de pijnklachten aan nek en schouder gevolg van de vuistslag waren. Vanwege het lichamelijke letsel dat er wel was werd er een schadevergoeding van 750 euro toegekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal