Topscorer mist duel met NEC na disciplinaire straf

© Pro Shots

Topscorer in de eerste divisie Mart Lieder van FC Eindhoven is door zijn club voor één wedstrijd geschorst. Hij mist daardoor vrijdag het duel met NEC, de grote concurrent van Fortuna Sittard in de strijd om promotie naar de eredivisie.

Redactie

Lieder kan zich niet vinden in de disciplinaire schorsing die FC Eindhoven hem gisteren oplegde. De club laat de exacte reden van de schorsing vooralsnog in het midden, maar om misverstanden en roddel te voorkomen acht Lieder - die tot nu toe al 23 keer scoorde - het belangrijk hier toch over uit te wijden. "Ik heb me maandag laten behandelen voor een blessure bij mijn eigen fysiotherapeut, dit in overleg met de medische staf van FC Eindhoven. Dit gebeurt vaker. Ik miste daardoor de training", vertelde de spits.

Gepasseerd"Uiteraard deed ik dat allemaal met als doel zo snel mogelijk weer fit te zijn. De hoofdtrainer (David Nascimento, red.) heeft het opgevat als dat ik hem gepasseerd heb in de communicatie en daarom heeft hij mij tot en met vrijdag geschorst. In mijn ogen een volkomen onterechte en misplaatste sanctie. Ik ben me van geen kwaad bewust. Als je als trainer dingen anders wil, praat je erover en is het uit de wereld wat mij betreft. Dan ga je samen weer verder in het belang van FC Eindhoven. Maar de trainer is een andere mening toegedaan. Dat heb ik te accepteren."

Lieder sluit zaterdag weer aan bij de selectie van FC Eindhoven en wil vervolgens het seizoen goed afsluiten met de club.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal