Lions met moeite naar halve finale in bekertoernooi

© Ermindo Armino

Met het schaamrood op de kaken heeft OCI-Lions zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de beker. In Aalsmeer werd nipt met 30-27 gewonnen van Fiqas Aalsmeer 3. Bij de laatste vier treft het Herpertz Bevo Hc.

Tom van der Wilt

Wat een gemakkelijke avond had moeten worden tegen de veteranen uit het bloemendorp die drie klassen lager spelen, werd totaal onverwacht nog een lastig karwei.

Coach Mark Schmetz gaf de reserves de kans, maar die maakten er met uitzondering van Joris Baart, een potje van. De bezoekers zaten totaal niet in de wedstrijd. Bij rust was de voorsprong drie treffers: 17-14.

Eerste keusDie marge werd in de tweede helft gehandhaafd. Wat Lions ook probeerde, ook met de eerste keus lukte het niet om afstand te nemen. In de laatste minuten werd het gat zelfs nog even twee, maar verder liet Lions het niet komen.

Missie volbrachtCoach Schmetz was niet blij met het optreden van z’n manschappen, maar wilde er niet te lang bij stilstaan. "Vooral van de jonge jongens had ik meer verwacht. Die hadden hun kans moeten grijpen. De winst was het belangrijkste en geen blessures oplopen. Missie volbracht."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal