John de Mol haalt Voetbal Inside-trio Derksen, Gijp en Genee weg bij RTL

Print
John de Mol haalt Voetbal Inside-trio Derksen, Gijp en Genee weg bij RTL

Derksen, Gijp en Genee Afbeelding: ANP Kippa

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen vertrekken deze zomer bij RTL. Het trio verbindt zich voor vier jaar aan Talpa TV, het bedrijf van John de Mol. Voetbal Inside zal vanaf komend seizoen op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

Met het vertrek van de drie verliest RTL één van zijn grootste kijkcijferkanonnen. Op RTL7 trekt Voetbal Inside op maandag gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers, op vrijdag zijn dat er vaak een half miljoen. 

Overigens bestaat er een kans dat Genee, Van der Gijp en Derksen deze zomer nog wel te zien zijn bij RTL. De drie staan dan nog onder contract bij de zender waarmee zij in onderhandeling zijn over een voetbaltalkshow tijdens het WK voetbal dat van 14 juni tot en met 15 juli wordt gehouden in Rusland. Dit voetbalprogramma zou op RTL4 worden uitgezonden.

Roerige tijden
RTL laat in een reactie weten dat Genee, Derksen en Van der Gijp jarenlang een 'grote en succesvolle bijdrage hebben geleverd' aan de opbouw van RTL 7. "We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes."

Met de overstap van het trio maakt mediatycoon De Mol woensdag zijn tweede slag. Eerder werd bekend dat Talpa Network het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft gekocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →