Koning Willem-Alexander in Maastricht

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Koning Willem-Alexander is donderdagochtend aangekomen bij Trefcentrum Wittevrouwenveld in Maastricht. De koning opent donderdag de Groene Loper. Hij werkt een feestelijk en informeel programma af.

Na een bijeenkomst voor genodigden in Trefcentrum Wittevrouwenveld loopt hij naar de Groene Loper en stapt hier in het toeristentreintje op weg naar de rotonde aan de Scharnerweg, waar de koning de openingshandeling verricht: het onthullen van een bronzen beeld van kunstenaar Wil van der Laan uit Bunde.

De komende vier dagen wordt de opening van de Groene Loper met diverse festiviteiten gevierd. Zo wordt in Trefcentrum Wittevrouwenveld op vier avonden de documentaire A2 Maastricht getoond. Verder houdt De Warmoezerij donderdag en vrijdag open huis in de voormalige Theresiaschool. Vanaf 14.00 uur is er donderdag een reünie voor oud-leerlingen en buurtbewoners. Daarnaast een expositie van ‘tunnelrelikwieën’ in de Lourdeskerk, de opening van Talentino De Greune Luiper (vrijdag) en, Paaszondag, de eerste Groene Loper Run. In Green043 Bikepark kan de jeugd een gratis kennismakingrondje fietsen.   

Met De Groene Loper heeft Maastricht er een brede boulevardachtige strook met 1800 bomen en veel ruimte voor fietsers en wandelaars bij. Ook is Oost-Maastricht niet langer geïsoleerd van de rest van de stad. Overigens duurt het nog enkele jaren voordat de Groene Loper helemaal is ingericht. Voor de aanwonenden is het extra feest. Jarenlang raasde het A2-verkeer langs hun huizen. Nu ligt er een Groene Loper...

Kijk voor meer nieuws op www.limburger.nl

VIA Maastricht brengt later vandaag een fotoreportage.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu