SBS schorst Evert Santegoeds bij Shownieuws

Print
SBS schorst Evert Santegoeds bij Shownieuws

Evert Santegoeds schuift voor onbepaalde tijd niet meer aan bij Shownieuws. Afbeelding: ANP

SBS heeft Evert Santegoeds, die regelmatig aanschuift als entertainmentexpert bij Shownieuws, geschorst. Een woordvoerder van de zender heeft donderdag een bericht hierover van Quote bevestigd.

SBS geeft verder geen enkele toelichting op het besluit. Het is niet duidelijk hoe lang de schorsing gaat duren. Ook Santegoeds zelf wil donderdagochtend geen commentaar geven. “Ik ga nu een paar dagen het land uit, en als ik terug kom, hoop ik dat alles weer anders is”, stelt hij.

Volgens Quote zou Santegoeds zijn geschorst omdat hij nieuws over de opvolging van Edwin Evers bij Radio 538 zou hebben gelekt aan De Telegraaf. De Telegraaf meldde eerder deze week dat Frank Dane de opvolger is van Evers, die na ruim twintig jaar stopt met ochtendradio maken. Radio 538 maakt net als SBS onderdeel uit van Talpa.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen