FNV: provincie aansprakelijk voor overval bus Maastricht

Print
FNV: provincie aansprakelijk voor overval bus Maastricht

Afbeelding: Nifoma

Vakbond FNV stelt de provincie Limburg aansprakelijk voor de gevolgen van de overval op een Arriva-bus woensdagavond in Maastricht.

Volgens de bond is het de schuld van de provincie dat het contant geld nog niet uit de Limburgse bussen is verbannen. Dat zou per 1 januari van dit jaar gebeuren, maar op verzoek van Arriva  stemde Limburg in met uitstel tot 1 april.

Bedreigd
De Maastrichtse chauffeur werd woensdagavond met een mes bedreigd. Hij wist zijn belager echter de bus uit te werken. Voor zover bekend heeft hij geen verwondingen opgelopen.

Volgens de vakbond hebben  overvallen chauffeurs vaak pas later te kampen met de gevolgen van de overval. Mocht de overvallen chauffeur nu ziek worden, zijn inkomsten achteruit zien gaan of zijn baan verliezen als gevolg van de overval, dan moet de provincie de kosten opvangen, laat de FNV in een aangetekende brief aan het provinciebestuur weten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen